EuroCaravan

W dobrym stylu

EuroCaravan

Urządzenie kuchni XXI wieku

Naczynia kuchenne sporządzone z żeliwa, to idealna lokata w zdrowe gotowanie na długie lata. Wysoka jakość, rzetelność wykonania i solidność, to ich kluczowe pozytywy.
[IMG=002naklejkiSam4e3aa2a8561d4.

Naczynia kuchenne sporządzone z żeliwa, to idealna inwestycja w zdrowe gotowanie na długie lata. Ogromna jakość, solidność stworzenia i solidność, to ich główne zalety.
Garnki żeliwne o grubych ściankach i dnie, rewelacyjnie trzymają ciepłotę w środku naczynia zarówno w trakcie przyrządzania potraw, jak i po zestawieniu ze źródła ciepła. Dania wykonane w garnkach żeliwnych nie wystygną nam tak szybko jak w pozostałych. Naczynia zalane powłoką emaliowaną, okażą się w dodatku banalnie łatwe w utrzymaniu w czystości. Realne atrybuty żeliwa, również zdrowotne własności szkliwa, to świetne zestawienie do zdrowego przygotowania potraw.
Żeliwne patelnie do smażenia, albo grillowania potraw, to znakomite rozwiązanie na długie lata użytkowania w kuchni. Ciężkie, trwałe naczynia odróżnia świetna dystrybucja ciepła, oraz nietypowa odporność. Patelnie z żeliwa są odporne na uszkodzenia i zarysowania, a do tego bardzo wygodnie się je czyści. Naczynia żeliwne wyznaczają gwarancję zachowania naturalnego smaku i aromatu przygotowanych pokarmów. Potrawy usmażone bez zastosowania tłuszczu na patelni żeliwnej, to samo zdrowie. Są niezwykle odporne. Podczas właściwej konserwacji przetrwają dziesiątki lat.
Garnki żeliwne nadają się do gotowania na otwartym ogniu, a również w piekarnikach, także na kuchenkach gazowych, płytach grzewczych ceramicznych i indukcyjnych.
Wysoka temperatura którą uzyskują garnki i patelnie żeliwne zapewnia momentalne przygotowanie potraw.
Naczynia w czasie gotowania nie wydzielają żadnych złych związków syntetycznych, co za tym idzie, pokarmy są lepsze.
Aby garnki żeliwne służyły nam dłuższy czas, winniśmy zadbać o ich konserwację. Na nieszczęście te kulinarne cuda wymagają nieznacznie więcej dbałości aniżeli pozostałe naczynia. Umytą patelnię nieznacznie grzejemy, smarujemy oliwą i wycieramy suchym ręcznikiem z papieru do sucha.

Czy czytany artykuł jest dla Ciebie ciekawy? Jeżeli tak, to wejdź też na pomocne opracowania, które mają absorbujące dane – one pochłoną Cię kompletnie.

/J]

Tak zaimpregnowane naczynie osiąga naturalną nieprzywierającą nawierzchnię.

Garnków żeliwnych nie powinno się myć w zmywarce. Nie jest popierane magazynowanie kwaśnych potraw w naczyniach żeliwnych, albowiem jadło może nabrać metalowego posmaku.